Automaat uurwerk

Automatisch uurwerken zijn mechanisch aangedreven uurwerken met een veer. Bij een automatisch uurwerk wordt de veer opgewonden door middel van een rotor die heen en weer slingert als men de pols beweegt. Raderen die met de rotor zijn verbonden winden de veer op.

Het is raadzaam als het horloge lang heeft stil gelegen, de veer op te winden door middel van de kroon aan de zijkant van de kast om het uurwerk een gangreserve te geven om uw horloge goed te laten lopen.

Een automatische horloge moet een gangreserve hebben van minimaal 36 uur tot 48 uur. Dat is nodig als het horloge ’s nachts stil ligt en geen energie krijgt. Het uurwerk loopt dan op de reserve die door de beweging van de pols overdag heeft opgebouwd. Een mechanisch horloge moet gereinigd worden als het horloge iets achter gaat lopen. De oorzaak hiervan is oude verdikte olie en vuil die vertragend werken. Horloge fabrikanten vinden het raadzaam meestal eenmaal in de drie jaar uw horloge aan te bieden voor een onderhoudsbeurt.

Juweelco adviseert uw horloge te servicen uiterlijk ieder 7 jaar.

Voor details van werkzaamheden zie complete service.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief