Complete service

Onder de uitgevoerde complete service voor mechanisch horloge wordt verstaan.

 • Demontage uurwerk, band en kastonderdelen.
 • Alle uurwerk onderdelen reinigen.
 • Versleten of beschadigde onderdelen vervangen.
 • Uurwerk onderdelen, wijzerplaat en wijzers monteren.
 • Ultrasoon reinigen van alle kast en band onderdelen.
 • Uurwerk in kast en knoppen monteren.
 • Afregelen en uurwerkcontrole test.
 • Vervangen van pakking en kast dichten.
 • Waterdichtheidtest in drukkast (3, 5, 10 of meer bar)
 • Na controle uurwerkprecisie en gangcontrole.
 • Al gehele functiecontrole en visuele controle.

Constant werkend techniek

De gemiddelde consument heeft geen idee wat er bij een horloge-uurwerk komt kijken. Een goede uitleg zorgt ervoor dat een klant beter begrijpt wat de vele verschillende werkingen zijn tussen de onderdelen van het uurwerk en wat hij kan verwachten van zijn horloge. Een horloge is een stuk techniek bestaande uit vele onderdelen dat 24 uur per dag draait. In vergelijking met vele producten zoals auto's of computers heeft een horloge veel minder storingen en onderhoud desondanks dat het veel langer in werking is.

Reparatie van een horloge

Een reparatie is nodig als er iets kapot is of moet worden vervangen bijvoorbeeld glas, band, knoppen of uurwerk onderdelen.

Onderhoud van mechanische horloges

Onderhoud moet periodiek plaatsvinden om de smeerringen van alle onderdelen in conditie te houden en slijtage te voorkomen. Als een onderdeel langere tijd met vuile ingedikte olie loopt, ontstaat onnodige slijtage die kan uitlopen tot onherstelbare schade als bij oudere horloges geen vervangende onderdelen meer leverbaar zijn. Met onderhoud van het uurwerk begint men eerst met het verwijderen van het achterdeksel en het uurwerk uit de kast te halen waarna de wijzerplaat, datum, schijven en wijzers gedemonteerd worden. Daarna zijn voor het reinigen van het uurwerk verschillende schoonmaakbaden nodig. Het uurwerk moet gedemonteerd worden om alle smeerpunten goed te kunnen bereiken en de werking van de onderdelen te controleren. Daarna zijn voor het reinigen van het uurwerk verschillende schoonmaakbaden nodig. De vele gedemonteerde onderdelen moeten natuurlijk ook weer gemonteerd en op de juiste wijze afgesteld worden. De controle van op tijd lopen geschied over een periode van 5 dagen en het horloge wordt op verschillende posities gelegd: hangend, liggend, omgedraaid, op zijn zij en op een watch winder.

Prijsopgave vooraf

De werkzaamheden voor de zorg van uw horloge die nodig zijn wordt duidelijk uitgelegd en wij nemen een gedetailleerde prijsopgave met u door. Alle gegevens en afspraken worden genoteerd in het bij zijn van de klant en de klant krijgt altijd een reparatie bon mee waar de klant zijn of haar horloge later mee kan afhalen.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief