Diamantzetter

De grainen die de diamant vast houden, zijn kleine, bijna onzichtbare klauwtjes die de edelsteen minimaal op drie punten vastklemmen. Ze moeten sterk genoeg zijn om te blijven functioneren wanneer het horloge dagelijks gedragen wordt. Tegelijkertijd mogen ze niet meer van de steen afdekken dan het aller-noodzakelijkste.

De diamantzetter verwijdert het overtollige materiaal tussen de gaatjes met een graveersteker, totdat er alleen nog kleine, rechthoekige pootjes overeind staan die symmetrisch om de gaatjes heen moet staan. Vervolgens worden de stenen zorgvuldig in de gaatjes gelegd die voor hen zijn bestemd, telkens diagonaal, naar elkaar toe gebogen over de steen heen.

Bij het zetten van brillanten wordt er goed op gelet dat de facetten precies dezelfde kant op gericht staan en de krommingen van de kast exact volgen. Het bovenste vlak van de steen mag niet boven het vlak van de kast uitkomen, om de vorm van de kast niet te verstoren. De grainen worden met de hand glad afgewerkt en gepolijst.

Ten slotte vindt een ultrasound reiniging plaats waarbij tevens gecontroleerd wordt of alle stenen inderdaad muurvast in hun zetting zitten. De eindresultaat van de vakspecialist levert prachtige individuele stukken.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief