Kronen

De kroon dient voor het opwinden en verstellen van een horloge. Een automatisch uurwerk komt op gang na enkele draaien van de kroon een handmatig opwindhorloge wordt volledig met behulp van de kroon opgewonden. De kroon wordt ook gebruikt om een aantal functies te verstellen, meestal ten minste de uren, minuten, seconden en datum. Een schroefkroon kan worden aangedraaid om te voorkomen dat er water in de kast komt. Meestal zijn alle modellen binnen een merk voorzien van andere kronen. Het verschil zit hem in de vorm, diameter, hoogte en afwerking.

Uurwerken met extra functies zoals een chronograaf zijn voorzien van drukkers. Drukkers zijn knoppen die de functie hebben de stopwatch functie van een chronograaf te activeren en te resetten.

Juweelco levert originele kronen en drukkers bij reparaties om uw horloge visueel origineel te houden en maximale werking en afdichting te garanderen.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief