Waterdicht

Onder de uitgevoerde waterdicht service voor Quartz horloges wordt verstaan.

  • Kast openen
  • Batterij testen en vervangen.
  • Achterdeksel pakking vervangen.
  • Zo nodig pakkingen van knoppen vervangen.
  • Al gehele functie controle. Achterdeksel dichten.
  • Waterdichtheidtest volgens verschillende kwaliteitsnormen.
  • Visuele controle

Door vervanging van de pakkingen en controle in een drukkast is uw horloge bij afgifte gegarandeerd waterdicht zoals omschreven in uw garantiebewijs.

Horlogefabrikanten raden aan om de afdichtrubbers bij elke batterijwissel te vervangen en het horloge in de drukkast te testen bij een service center om de waterdichtheid te garanderen. In de praktijk zullen de overlevingskansen van het horloge niet alleen afhangen van de diepte van het water, maar ook van de leeftijd van het afdichtmateriaal en chemicaliën, chloor en zeep verouderen de afdichtingen snel. Bedien de kroon of drukknoppen nooit onder water, sluit de kroon te allen tijde.

De volgende informatie is niet gebaseerd op wat uw horloge eventueel zou kunnen doorstaan onder een bepaalde gebeurtenis​​, maar wordt gegarandeerd door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie van horlogefabrikanten. Juweelco test horloges volgens de horlogenorm ISO 2281 waterbestendig en de ISO 6425 duikhorlogestandaard.

Waterbestending

Dit voorkomende term is vermeld op de achterkant van een horloge om aan te geven dat een horloge is afgedicht tegen vuil, stof en waterdruppels.

Waterbestendig 3ATM

Deze horloges zijn geschikt voor het dagelijks gebruik en zijn afgedicht om een klein scheutje water of een milde regenbui te weerstaan.

Waterdicht 5ATM

Het horloge is bestendig tegen zware transpiratie tijdens sportactiviteiten, om af en toe mee te zwemmen in ondiep water, maar niet geschikt om vanaf het zwembad te duiken of warme douches.

Waterdicht 10ATM

Vaak wordt deze term aangegeven op de wijzerplaat van een horloge dat geschikt is om mee te zwemmen en te snorkelen.

Waterdicht 20ATM

Deze horloges hebben zware afdichtingen en kunnen gebruikt worden onder omstandigheden met waterdruk en temperatuur zoals douchen, baden, marine activiteiten, waaronder duiken.

Waterdicht 30ATM

De standaardnorm voor hedendaags professionele duikhorloges die in het algemeen geschikt zijn voor helium verrijkte omgeving.

Waterdicht 50ATM

Deze standaard is nodig voor horloges ontworpen voor het duiken met gemengd gas in grote diepten en om een lange periode in de duikkamer door te brengen.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief