Harwood

In 1900 begon John Harwood een uurwerk reparatie atelier op de Isle of Man in Engeland. Als meester uurwerkmaker was hij op de hoogte van alle problemen van vocht en stof wat uurwerk mankementen tot gevolg had. John Harwood had een visie van een nieuwe type betrouwbaar horloge zonder opening in de kast voor de opwindknop, wat John zag als een kwetsbaar punt i.v.m. vocht en stof. John Harwood deed de uitvinding om een horloge gelijk te zetten via een horlogerand en het uurwerk op te winden via de beweging van de pols en zo is het automaat uurwerk geboren.

Vele gerenomeerde Zwitserse horlogefabrieken waren gretig om deze Harwood horloges te produceren, J. Harwood liet zijn keuze vallen op de Fortis horlogefabriek. Deze Harwood horloges zijn avant-gardistisch gestijleerd en voorzien van hoogwaardige en zeer vooruitstrevende techniek waar vele wereld patenten voor waren toegekend. De eerste generatie Harwood horloges oogste wereldwijd veel succes, waarna een aantal vernieuwde versies wederom goed in de markt lagen. Het dagelijks niet opwinden van een horloge gaf veel gemak en een betere precisie. Tot heden worden deze horloges volgens de originele ontwerpen nog steeds gefabriceerd door de Zwitserse Fortis horlogefabriek.

Juweelco extra service 6 jaar garantie.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief