.
Dinsdag t/m Vrijdag open van 11 tot 18 uur. En Zaterdag van 10 tot 17 uur.
070 - 36 00 400

Antieke zakhorloges

Bij Juweelco weet u zeker, dat uw kostbare zakhorloges in goede handen is. Zeker als het om een unieke stuk gaat of met een historische of emotionele betekenis is het belangrijk dat een meester uurwerkmaker met zeer veel ervaring aan uw uurwerk onderhoud pleegt.

Wie ziet met wat voor toewijding onze meester horlogemaker werkt aan uw zakhorloge, krijgt u nog meer respect voor zijn werk, dermate fijn getuned en aangepast dat er duidelijk sprake is van toegevoegde waarde. Bij onderdelen die ontbreken is het de kunst om deze op verantwoorde wijze te reconstrueren. Juweelco is hierin gespecialiseerd en vergt veel tijd en geduld en moet vaak met de hand bijgemaakt worden tot op honderdsten van millimeters nauwkeurig vervaardigd onderdelen prachtig gepolijst.

Na een restauratie wordt uw uurwerk getest en op detail nagekeken en als laatst alle gegevens geregistreerd in onze database voordat uw zakhorloge het atelier verlaat.

Zakhorloges zijn verkrijgbaar sinds de 16e eeuw, toen voorbestemd voor alleen de rijken. In de 18e eeuw werd veelvuldig gebruik gemaakt van diamanten als verfraaiing en olie werd voor het eerst gebruikt om het uurwerk te smeren om een hoger nauwkeurigheid te behalen. Aan het einde van de 18e eeuw werd het gebruik van de secondewijzer geïntroduceerd. De glorie dagen van het zakhorloge speelde zich af in de 19e eeuw. De kwaliteit en vakmanschap werd verfijnd door het begin van grote productie aantallen. De introductie van de opwindkroon zag ook het daglicht.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief