Torenklokken

Juweelco doet het onderhoud en restauraties van torenklokken, luidklokken en carillonklokken van monumentale gebouwen. De opdrachten hiervoor komen meestal van gemeenten, shoppingcenters, bedrijven en kerken van binnen en buitenland. Deze monumentale oude mechanische werken dateren vaak ver terug naar 1400, en het is belangrijk dat het uurwerk en de klokken in de oorspronkelijke stijl worden gerestaureerd, wat veel ervaring en kennis vergt.

Juweelco kan ook voor elke toren de juiste klok vervaardigen. Zowel nieuwbouw als klassieke panden behoort tot de mogelijkheden, evenals met of zonder verlichting. Dit alles met een uitstraling die past in de stijl van de toren. Het is mogelijk om een monumentale pand te voorzien van een torenuurwerk zonder of met klokkenspel met de melodie naar uw keuze en de wijzerplaat naar uw specificatie. Tegenwoordig wordt het carillon aangestuurd door elektronica en geprogrammeerd door microprocessoren. Na de tiende eeuw maakte de oude kerkelijke dagindeling naar de acht canonieke uren langzamerhand plaats voor de moderne indeling met uren van gelijke lengte. De kathedraal van Salisburg in Engeland beschikte in 1386 als eerste over een kerkklok.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief