.
Dinsdag t/m Vrijdag open van 11 tot 18 uur. En Zaterdag van 10 tot 17 uur.
070 - 36 00 400

Edelstenen collectie

De overweldigende belangstelling voor speciaal ontwerpen ligt ten grondslag dat Juweelco een enorme collectie natuurlijke edelstenen heeft verkregen door reizen op alle continenten waar de edelstenen worden geselecteerd op de mooiste kleuren, de hoogte zuiverheid en meest optimale slijpvorm. Hierdoor wordt het invallende licht optimaal gereflecteerd en ontstaat er de mooiste kleurschakeringen.

Ter completering van deze enorme collectie edelstenen is het mogelijk om uw ideeën in schoonheid te laten vertalen, sieraad ontwerpen die het oog onmiddellijk bekoren met een onovertroffen persoonlijk subtiel gevoel, onvoorstelbaar karakter en overweldigend glinstering.

Een geboren edelsteen en persoonlijk ontworpen sieraad is een belevenis en onvergetelijk avontuur waar onze edelsteenkundige ambachtslieden een bron van inspiratie zijn en u klantvriendelijk vakkundig adviseren.

Al sinds de oudste beschavingen spreken edelstenen tot de verbeelding en worden er magische krachten aan toegekend. Het is daarom niet verwonderlijk dat edelstenen worden gebruikt in de astrologie en gekoppeld aan de sterrenbeelden van de dierenriem.

Parel sieraden worden ontworpen voor mensen met gevoel voor blijvende schoonheid. De uiteenlopende collectie losse natuurlijke parels geeft u inspiratie voor een prachtige collier en ontwikkelt de mogelijkheid voor bijpassende armband, ring, oorgoed en broche, klassiek gestyleerd of strak met eigentijdse accenten.

Het geschenk van de zee heeft een prachtige luster, een satijnzachte glans van onderscheidende kwaliteit dat zich duidelijk afzet tegen welke imitatie dan ook. Een parel van hoge kwaliteit is gelijkmatig van vorm, glad zonder vlekken en heeft een diepe glans.

Er zijn vele vormen, talloze kwaliteiten en het kleurenspectrum van parels loopt van wit tot roze en vele kleuren zelfs tot zwart. En bedenk dat mooi niet altijd erg duur betekent, want parelsieraden zijn er in alle prijsklassen.

Sterrenbeeld edelstenen

Steenbok 22.12 - 20.01 Robijn
Waterman 21.01 - 18.02 Granaat
Vissen 19.02 - 20.03 Amethist
Ram 21.03 - 20.04 Heliotroop
Stier 21.04 - 20.05 Saffier
Tweelingen 21.05 - 20.06 Agaat
Kreeft 21.06 - 20.07 Smaragd
Leeuw 21.07 - 22.08 Onyx
Maagd 23.08 - 22.09 Karneool
Weegschaal 23.09 - 21.10 Chrysoliet
Schorpioen 22.10 - 21.11 Beryl
Boogschutter 22.11 - 21.12 Topaas

Maandsteen edelstenen

Maand Steen Betekenis
januari granaat beschermt tegen onheil
februari amethist brengt rust en vrede
maart aquamarijn geeft moed
april diamant symboliseert de onoverwinnelijkheid
mei smaragd verhelpt ziektes
juni parel verbeeldt puurheid
juli robijn verhoogt de aantrekkingskracht
augustus peridoot weert het kwaad
september saffier verklaart wonderen
oktober opaal staat voor onschuld en reinheid
november topaas werkt genezend
december turkoois leidt naar voorspoed en geluk

De ontwerpers en goudsmeden van Juweelco kunnen zich buigen over uw wensen voor het realiseren van oogtreffende juwelen voor iedere gelegenheid en stemming.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief