Gieten

Het atelier met goudsmeden is onmisbaar en eigenlijk de bakermat van ons juweliershuis. De goudsmeden zien het creëren van sieraden als een uitdaging. Tijdens een gesprek met een van onze goudsmeden kunt u uw wensen kenbaar maken waarna er gestart kan worden met het proces, ontwerpen, speciaal vervaardigen van sieraden naar uw volle tevredenheid is al vele decennia de basis van ons succesvol atelier.

Zuiver goud en zilver zijn te zacht om tot sieraden te worden verwerkt. Om een edelmetaal met voldoende hardheid te verkrijgen, worden goud en zilver gemengd met diverse soorten metalen. De verhouding van de diversen metalen is weliswaar maar een kleine percentage van de legering maar zeer belangrijk voor een optimale goud legering om te gieten.

Na het smelten van edelmetalen wordt het gegoten onder hoge druk met high tech apparatuur in mallen van sieraden. Vervolgens gaan deze objecten een lange weg afleggen van afwerking dat geschied in vele stappen.

De edelmetaallegering waaruit de sieraden zijn verwaardigd wordt op een wettelijke gehalte gekeurd en gegarandeerd door het aanbrengen van een rijkswaarborgteken.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief