Geslaagd!

Gefeliciteerd met het behalen van je diploma

070 - 36 00 400

Platina

Juweelco heeft een eigen sieraadfabricageafdeling waar iedere model trouwring naar de wens van de klant geproduceerd kan worden. Platina wordt gekozen door een klant met een ruim budget aangezien platina veel duurder is dan goud en om symbolische waarden dat platina altijd puur als sieraad verwerkt wordt.

Platina is het meest zeldzame onder de edelmetalen en kan niet aangetast worden door invloeden van buitenaf. Het oxideert niet en wordt niet dof. Platina is in vergelijking met andere edelmetalen buitengewoon hard en heeft een bijzonder hoog smeltpunt. Om deze redenen is pas ruim 100 jaar platina verwerkt tot sieraden, omdat edelsmeden het in het verleden te moeilijk vonden om te bewerken.

Omstreeks 800 jaar voor Christus werd er voor het eerst platina gevonden. Pas in het midden van de 18e eeuw hebben wetenschappers het probleem opgelost om platina te produceren. Platina komt nooit alleen, maar altijd met andere edele metalen in de natuur voor. Deze edele metalen vormen een hechte verbinding dat dit extra moeilijkheden geeft bij het scheiden ervan. Dit proces is tijdrovend en kostbaar, het proces neemt ook drie keer zoveel tijd in beslag als bij goud.

Platina wordt hoofdzakelijk in Zuid-Afria, Rusland en Canada gedolven.

De goudeigenschappen en kwaliteiten zijn door de Rijkswaarborg stempel gegarandeerd en samen met de diamanten schriftelijk bevestigd door een certificaat van echtheid. De diamanten welke in onze sieraden gezet zijn komen uit conflictvrije gebieden en zijn conform door de Verenigde Naties.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief