Veelgestelde vragen

Garantie

Wilt u advies van een onafhankelijke instantie over uw garantie? Wij raden u aan telefonisch contact op te nemen met Consuwijzer. Deze instantie geeft praktisch advies namens de overheid betreft uw rechten als consument.

Consuwijzer  088-0707070
Maandag - Vrijdag  8:30 – 17:30 uur.

Welke edelsteen symboliseert eeuwige liefde?

Een diamant drukt door zijn zeldzame schoonheid uit wat met woorden vaak niet te zeggen valt. Als geen andere edelsteen symboliseert de diamant de liefde tussen twee mensen. Door zijn schittering, schoonheid en charme heeft diamant al sinds mensheugenis een enorme aantrekkingskracht. Diamonds are a girls best friend.

Aan welke hand draag je de trouwring?

Katholieken dragen hun verlovingsring aan de rechter ringvinger en de trouwring aan de linker ringvinger. Bij andere geloven is dit precies andersom.

Wat is de symbolische kracht van een trouwring?

Het huwelijk verbindt twee mensen. De gesloten, ronde vorm heeft geen begin en geen eind. Een mooi symbool voor oneindigheid, eeuwige liefde en trouw. De trouwring raakte in zwang sinds de elfde eeuw, deze traditie is vandaag de dag populairder dan ooit en mooi afgewerkt met prachtige diamanten.

Hoe onderhoud ik parels?

Parels komen het best tot hun recht in glans en schoonheid als ze zoveel mogelijk op de huid gedragen worden, huidvet beschermt de parel namelijk. Helaas zijn er ook stoffen die de typische zachte parelglans verminderen. Zuren bijvoorbeeld, maar ook cosmetica, parfum en haarlak. Parels kunt u af en toe reinigers met een niet te vochtige doek (alleen water, nooit een chemische wasmiddel!), dan glanzen ze weer als vanouds.

Hoe onderhoud je een gouden sieraad?

Zeep en huidvet kan een doflaagje op gouden sieraden achterlaten of achter edelstenen zitten. Hierdoor verliest een sieraad zijn glans en charme. Als je sieraden regelmatig schoonmaakt, voorkom je dit probleem. Je kunt aanslag en vuil verwijderen door sieraden in water met wat druppels afwaszeep en een scheutje ammonia aan de kook te brengen in een kommetje. Hierna borstelen met een zachte borstel en goed naspoelen met lauw water vervolgens de sieraden met een zachte doek opwrijven.

Hoe onderhoud je een zilveren sieraad?

Zeep en huidvet kan een doflaagje op zilver achterlaten, de ammoniakzuren in transpiratie kan zilver donker maken. Je kunt aanslag en vuil verwijderen door de zilveren sieraden in een bakje te leggen op een stuk aluminium folie en een theelepel soda toevoegen, kokend water erbij schenken en 5 minuten later goed afspoelen met lauw water en opwrijven met een zachte doek.

Wat is mijn sterrenbeeld edelsteen?

Sterrenbeeld Datums Steen
Steenbok 22.12 - 20.01 Robijn
Waterman 21.01 - 18.02 Granaat
Vissen 19.02 - 20.03 Amethist
Ram 21.03 - 20.04 Heliotroop
Stier 21.04 - 20.05 Saffier
Tweelingen 21.05 - 20.06 Agaat
Kreeft 21.06 - 20.07 Smaragd
Leeuw 21.07 - 22.08 Onyx
Maagd 23.08 - 22.09 Karneool
Weegschaal 23.09 - 21.10 Chrysoliet
Schorpioen 22.10 - 21.11 Beryl
Boogschutter 22.11 - 21.12 Topaas

Wat is mijn maandsteen?

Later ontstond in Amerika de gewoonte ringen te geven mey 'birth stones' waarbij de geboortemaand bepalend is voor de keuze van de edelstenen. Er zijn vele lijsten in omloop van deze zogenaamde maandstenen, maar doorgaans wordt onderstaande lijst gehanteerd die in 1912 is samengesteld.

maand steen betekenis
januari granaat beschermt tegen onheil
februari amethist brengt rust en vrede
maart aquamarijn   geeft moed
april diamant symboliseert de onoverwinnelijkheid
mei smaragd verhelpt ziektes
juni parel verbeeldt puurheid
juli robijn verhoogt de aantrekkingskracht
augustus peridoot weert het kwaad
september saffier verklaart wonderen
oktober opaal staat voor onschuld en reinheid
november topaas werkt genezend
december turkoois leidt naar voorspoed en geluk

Hoe werken kinetic horloges?

De opwinding gebeurt door een rotor, net zoals bij een automaat, maar er is een belangrijk verschil tussen beiden. De Kinetic is voorzien van een quartz uurwerk die door de beweging van de pols wordt opgeladen. In een Kinetic uurwerk zit een condensator wat oplaadbaar is waardoor u quartz precisie heeft maar geen batterij. Een Kinetic uurwerk heeft over een lange termijn weinig onderhoud nodig, maar is er iets mis mee kan u uiteraard altijd gebruikmaken van ons uurwerk service center.

Hoe werken GPS horloges?

GPS of Satellite-Wave horloges worden gelijkgezet via een sateliet en zijn techniesch zeer geavanceerd. Deze horloges werken op daglicht of kunstlicht. Het licht gaat door de wijzerplaat naar oplaad cellen. Ook deze techniek beheerst ons uuwerk service center volledig.

Hoe werken Radio-Controlled horloges?

Er is verbinding tussen een zendmast en een ontvanger in uw horloge. Iedere dag wordt de horloge precies op tijd gezet en de datum wordt gecorigeerd. Een  zendmast staat in Europa, Japan, China , Amerika en hebben een zeer groot bereik.

Hoe werken Solar en Eco-Drive Horloges?

Deze horloges zijn uiters populair omdat ze zo practies zijn. Ze geven quartz preciesie maar hebben geen batterijen. Zonlicht en kunstlicht gaat door de wijzerplaat naar oplaad cellen van de krachtbron. Hierdoor bespaart u veel geld van geen batterijen en waterdicht sealing. Krijgt u een ongeluk met uw horloge waardoor er schade is ontstaan kan ons uurwerk service center uw horloge weer als nieuw herstellen.

Hoe werken quartz horloges?

Deze uurwerken lopen op een batterij die om de 1 tot 5 jaar gewisseld moet worden. De levensduur van de batterij is afhangkelijk van de formaat van de batterij, kwaliteit van het uurwerk en hoe oud het horloge is. Om de waterdichtheid van een horloge in stand te kunnen houden is het noodzakelijk om de achterdeksel rubber te vervangen. Het is ook aantebevelen bij de betere horloge ook altijd de achterdesel rubber te vervangen bij iedere batterij wissel voor stof en vocht buiten te houden, dit voor het behoud van uw horloge. Voor al uw horloge reparaties kan u bij ons uurwerk service center terecht.

Hoe werken mechanische horloges?

Via de kroon kan u de veer opwinden tot een of twee slagen voor het einde om te zorgen dat de veer niet maximaal is gespannen. Want op ten duur zou de veer vroegtijdig kunnen breken als u altijd de veer geheel zou opwinden. Het uurwerk loopt echter pas optimaal bij een dagelijks opgewonden veerspanning. Het is altijd aanbevolen om uw horloge van de pols te halen om uw horloge op te winden. Hierdoor zal u de as van de kroon minder belasten, waardoor afbreken voorkomen kan worden. Mechanische uurwerken moeten zeker na 7 jaar geheel geserviced worden om overmatig slijtage van de uurwerk onderdelen te voorkomen. Juweelco heeft een eigen uurwerk service center en geeft u graag alle uitleg, dus kom vrijblijvend even langs.

Hoe werken horloges met een automatisch uurwerk?

De bewegingen van de pols zorgt dat een rotorgewicht inclusief overbrengings raderen een veer opwind. Deze automaatmodule zit op een mechanisch uurwerk en zorgt dat dat de veer langzaam wordt opgewonden, het duur bij normaal dragen een paar uur voordat de veer volledig opgewonden is. Het uurwerk loopt echter pas optimaal bij eenvolledige veerspanning.Het is dus aan te raden om voor gebruik het uurwerk handmatig op te winden, een slag of 15 is voldoende. Bij een simpele Seiko5 automaat is vaak handmatige opwinding niet mogelijk. Als de horloge 36 uur tot 48 uur niet wordt gedragen zal hij stil staan,. Een watchwinder kan uitkomst bieden als u niet wilt dat uw horloge stil gaat staan. Langdurig stil staan van een automatisch horloge is niet goed voor het uurwerk. Zeker na 7 jaar is het nodig om het uurwerk volledig te laten servicen. Juweelco heeft een eigen uurwerk service center voor onderhoud van alle merken. Heeft u vragen wip vrijblijvend even langs voor uitvoerig informatie.

Hoe werken horloges met Autorelay uurwerk?

Autorelay is de techniek die door Seiko gebruikt wordt in somige Kinetic horloges. We weten nu dat Kinetic horloges een quartz uurwerk hebbendie op de spanning van een condensator werken. Om zo economisch om te gaan met deze spanning en zo de gangreserve te vergroten is een speciale techniek ontwikkeld, de autorelay. Simpel gesteld wordt de aandrijving van de wijzers na 24 uur stilstand door een censor gestopt. Dus als de horlge 1 dag niet gedragen wordt staat hij in een slaapstand trewijl intern de tijd wodt onthouden. De kalenderfunctie loopt wel gewoon door. Om de wijzer weer te activeren moet het horloge weer even omgedaan worden. De rotor zal gaan draaien en er zal een laadstroom opgewekt worden. De wijzers gaan vervolgens bewegen en draaien naar de juiste tijd. Techniesch is een Autorelay uurwerk erg mooi en heeft weinig onderhoud nodig. Ons uurwerk techniesch service center kan alle voorkomende reparaties voor u uitvoeren.

Wat is titanium?

In 1970 presenteerd Citizen 's werelds eerste horloge uit massief titanium. Titanium is licht, sterk, roestbestendig en anti-allergisch maar is zeer lastig te bewerken. Later werd super titanium door Citizen ontwikkeld dat 5x harder is dan edelstaal , dus zeer krasbestendig en 40% lichter. Mensen met een gevoelige huid, die normaal gesporken elke vorm van metaal moeten vermijden kunnen super titanium wel dragen.

Hoevaak een mechanische horloge onderhouden?

Een opwind of automatisch horloge uurwerk heeft onderhoud nodig binnen 7 jaar om overmatig slijtage tegen te gaan. Goed onderhoud is goed voor het behoud van uw horloge waardoor het generaties mee kan gaan.

Wat betekent 30m water resistant?

Een horloge dat is voorzien van de aanduiding 30m of 3atm, is voor het verlaten van de horlogefabriek getest op een druk van drie atmosfeer. In principe is een 3 atm horloge niet waterdicht om mee te zwemmen maar wel spatbestendig.

Hoe nauwkeurig loopt een mechanische horloge?

Al naar gelang de kwaliteit van het uurwerk kan de dagelijkse afwijking variëren tussen maximaal 5 seconde voor een Rolex of 30 seconde per dag bij een goedkope Seiko 5. Deze waarden liggen binnen de vastgestelde toleranties van de fabrikanten. Automatische horloges lopen in de regel iets nauwkeuriger dan hand opwindhorloges.

Hoeveel beweging heeft een automaat nodig?

De normale hoeveelheid dagelijkse beweging is voldoende om een automatisch horloge voldoende op te winden. Ouderen met een minimum aan activiteit en bedlegerige zieken hebben in de regel te weinig armbewegingen om het horloge met zekerheid te kunnen opwinden.

Wat is het verschil tussen chronograaf en chronometer?

Een chronograaf is een horloge uitgerust met een stopwatch. Een chronometer is een precisie mechanische uurwerk dat officieel is gecertificeerd.

Hoelang loopt een automatisch horloge?

Een horloge met een automatisch uurwerk windt zichzelf op tijdens het dragen. Een volledig opgewonden automaat loopt tussen de 36 uur en 48 uur als het niet wordt gedragen.

Verlovingsring

In Amerika wordt gemiddeld een jaar salaris uitgegeven aan een ring met een grote diamant en in Engeland is dat zo’n 2 maanden salaris. Pas in het begin van deze eeuw werd het ook populair in Nederland om een huwelijksaanzoek te doen met een schitterende diamanten verlovingsring ter waarde van een maandsalaris. Inmiddels is er steeds meer waardering voor een prachtige solitaire verlovingsring door aanstaande bruidsparen waardoor zij steeds meer hier voor over hebben.

Op de hoogte blijven?

Voor informatie, de laatste trends, tips, nieuwe collectie, leuke acties en super aanbiedingen vul je je e-mail adres in en schrijf je je in. Een paar keer per jaar ontvang je dan een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief